
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Zmiešame ho s múkou, roztopeným maslom, vajcom, citrónovou kôrou, štipkou soli a zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Cesto necháme vykysnúť asi hodinu na teplom mieste. Medzitým si pripravíme plnku tak, že zmiešame namleté mandle spolu s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Toto všetko zalejeme zohriatym mliekom a premiešame. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Zrolujeme a pripavenú roládu pozdĺžne prekrojíme na dva kusy, tak aby koniec zostal spojený. Dva prekrojené kusy prepretieme do vrkoča a zvinieme do kruhu. Preložíme na plech s papierom na pečenie, môžeme potrieť vajíčkom, a pečieme pri teplote 200 °C asi 30 až 40 minút.