Hot cross buns

Kategória:
Predjedlo
Vyskúšajte raňajkové pečivo obľúbené najmä v anglicky hovoriacich krajinách. Hodí sa výborne k čaju alebo ku káve a okrem toho, že je úžasne mäkké, tak je aj krásne voňavé. Môžete ho podávať aj s maslom a ovocným džemom. Ideálne na blížiaci sa víkend, čo poviete?

Ingrediencie

Zoznam surovín na cesto

  • 500 g Múka pšeničná hladká
  • 300 ml Mlieko
  • 70 g Cukor kryštálový
  • 50 g Vajce (1 ks)
  • 50 g Hrozienka
  • 50 g Kôra pomarančová kandizovaná
  • 40 g Maslo
  • 21 g Droždie FALA
  • 5 g Kôra citrónová
  • 3 g Škorica
  • 3 g Korenie perníkové
  • 2 g Soľ
  • 50 ml Rumu alebo vody na namočenie hrozienok (prebytočnú tekutinu zlejeme)

Zoznam surovín na polevu

  • 60 g Múka pšeničná hladká
  • 70 ml Voda
  • 10 g Med na potretie

Postup

  1. Z droždia, trošky cukru a mlieka si pripravíme kvások. Pridáme múku, roztopené maslo, vajce, zvyšný cukor, škoricu, perníkové korenie a štipku soli a vypracujeme cesto. Nakoniec do cesta zapracujeme namočené hrozienka, kandizovanú kôru a nastrúhanú citrónovú kôru. Prikryjeme ho utierkou a necháme aspoň hodinu vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí a vypracujeme bochníčky, ktoré vložíme do vymastenej formy na pečenie. Necháme ich ešte pol hodinu podkysnúť. Medzitým si z múky a vody urobíme hladkú zmes, ktorú naplníme do vrecka a na vrch vykysnutých bochníčkov nanesieme mriežku. Pečieme 10 minút pri teplote 200°C, a potom ešte 20 minút pri teplote 175°C. Upečené a ešte teplé ich potrieme medom.

Iné recepty

Syrové kvetinky
Slané
Fašiangové ruže
Sladké
Vianočný mandľový veniec
Sladké
Syrové kvetinky
Slané
Hot cross buns
Chlieb a pečivo Sladké
Marhuľové muffiny
Sladké