Z droždia, trošky cukru a mlieka si pripravíme kvások. Pridáme múku, roztopené maslo, vajce, zvyšný cukor, škoricu, perníkové korenie a štipku soli a vypracujeme cesto. Nakoniec do cesta zapracujeme namočené hrozienka, kandizovanú kôru a nastrúhanú citrónovú kôru. Prikryjeme ho utierkou a necháme aspoň hodinu vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí a vypracujeme bochníčky, ktoré vložíme do vymastenej formy na pečenie. Necháme ich ešte pol hodinu podkysnúť. Medzitým si z múky a vody urobíme hladkú zmes, ktorú naplníme do vrecka a na vrch vykysnutých bochníčkov nanesieme mriežku. Pečieme 10 minút pri teplote 200°C, a potom ešte 20 minút pri teplote 175°C. Upečené a ešte teplé ich potrieme medom.